10 povești de succes: copii care s-au remarcat în întreaga lume prin cunoștințele IT

header-pov-succes.png

Succesul nu are vârstă. Oportunitățile pentru noua generație sunt imense, iar IT-ul pare să fie printre cele mai generoase domenii din acest punct de vedere. Nu o spunem doar noi - iar nenumăratele exemple vin să argumenteze din plin aceste afirmații. 
Am selectat 10 dintre poveștile de succes populare în lumea virtuală: copii care s-au remarcat prin cunoștințele IT și au devenit adevărate modele pentru generația din care fac parte. Doi dintre ei au trecut pragul Step IT Academy și astăzi ne stau încă alături pentru proiecte frumoase, adresate junior-studenților.

#1  Nick D’Aloisio - a creat aplicația Summly, cumpărată de Yahoo cu 30 milioane de $

Nick-D’Aloisio.png

Pasiunea pentru programare și calitățile sale antreprenoriale l-au făcut popular și bogat la doar 15 ani. A creat Summly - o aplicație de sumarizare automată dezvoltată cu SRI International - care i-a adus premiul "Innovator of the Year" Wall Street Journal, recunoaștere la nivel global, fiind desemnat în top 100 cei mai influenți adolescenți ai lumii, dar și 30 de milioane de dolari, suma cu care Yahoo i-a cumpărat această invenție.

 

#2  Connor Zwick - la 13 ani Nettuts.com îi oferă primul job

connor.pngCând avea doar 13 ani i s-a oferit un job la Nettuts.com, remarcându-se deja printr-o serie de calități și cunoștințe din zona IT. La scurt timp, chiar în primul an de liceu, dezvoltă prima aplicație pentru  iPhone - Flashcards+ - care se bucură de succes aproape instant și înregistrează peste 1 milion de descărcări. Astăzi este cunoscut în special pentru tutorialele sale de javascript și pentru Coco Controller, un video game controller accesibil de pe smartphone-uri. 


#3  Brian Wong - a dezvoltat aplicația Kiip care i-a adus 15 milioane $ și o echipă de developeri profesioniști pentru a crea viitoare aplicații

brian.png

La doar 14 ani termină liceul, iar la 18 ani este declarat absolvent al Universității British Columbia. Preocupat de programare și antreprenoriat, deopotrivă, Brian s-a lăsat inspirat pentru crearea aplicației Kiip analizând comportamentul oamenilor în avion: majoritatea pasagerilor își petreceau timpul jucându-se pe telefoanele mobile, fiind vizibil deranjați de reclamele intruzive și lipsite de valoare.

Pornind de aici a creat Kiip - aplicația care implica utilizatorii într-un program de premiere, lâsând loc brandurilor și companiilor pentru o promovare relevantă în acest proces. 

#4  Robert Nay este dezvoltatorul Bubble Ball, un joc de tip puzzle pe 72 de niveluri cu peste 2 milioane de descărcări încă din primele 2 săptămâni

robbert.png

Robert avea doar 14 atunci când s-a decis să creeze Bubble Ball. Lansat în 2010 jocul a avut peste 2 milioane de descărcări din Apple iTunes încă din primele săptămâni. În 2011, Bubble Ball a fost desemnat de către Ansca Mobile ca “app of the week”, continuând mult timp după aceea să ocupe locul 3 în “Ansca Mobile’s Hall of Fame”.

Succesul Bubble Ball a mers mai departe - la 3 ani după lansare acesta înregistrând peste 16 milioane de descărcări.

#5  Lucian Ghiorghe - la doar 12 ani are cel mai apreciat canal de YouTube din lume pentru editare de personaje din jocuri video

lucian-.png

Lucian Ghiorghe a pornit de la jocul său video preferat - FNAF - și a ajuns să creeze un adevărat curent în lumea pasionaților de speed-editing. La doar 12 ani are cel mai apreciat canal de YouTube din lume pentru editare de personaje din jocuri video. În mai puțin de 4 luni a strâns 60 000 de abonați pe care îi menține activi cu noutăți online adaptate corect așteptărilor publicului său. Află mai multe despre povestea lui Lucian de aici

New Call-to-action

 

#6  Mihai - la doar 13 ani a devenit asistent Step IT Academy

mihai-2.png

Mihai este fascinat de calculator de la vârsta de 5 ani - când a experimentat primele jocuri. La doar 13 ani a reușit să ne convingă și pe noi de pasiunea lui pentru IT. A fost inițial în sala de curs alături de ceilalți studenți. S-a remarcat prin proiectele pe care le-a făcut și noi l-am invitat să ne rămână alături ca asistent la cursurile Junior Computer Academy. Descoperă povestea lui Mihai - cel mai tânăr asistent Step IT Academy care aspiră la o carieră de Game Designer.


#7  Brittany Wenger - a creat o aplicație de diagnosticare a cancerului mamar

brittany.png

Aplicația creată de Brittany Wenger vine ca o intenție evidentă a de schimba statisticile sumbre din lumea medicală. Inspirația a venit din familie - verișoara ei fiind diagnosticată cu cancer mamar.  Cu multă implicare, documentare și cunoștințe IT, Brittany a reușit să dezvolte propria versiune pentru o astfel de aplicație.

Denumit Global Neural Network Cloud Service for Breast Cancer, programul are capacitatea de a identifica 99% din tumorile care pun în pericol viața.  Acest program i-a adus premiul Google Science Fair în 2012.

#8  Ethan Duggan - la 13 ani a lansat o aplicație care îi scote pe adulți din încurcătură: LazyHusband

Ethan.png
Un puști de doar 13 ani care să creeze o aplicație mobilă pentru adulți - aceasta este cu siguranță o știre bună, cu atât mai mult cu cât pare să îi scoată din încurcătură pe cei mai mulți dintre bărbații care uită să-și complimenteze soțiile. Pentru a crea LazyHusband, Ethan s-a inspirat din relația cu mama sa care le punea întrebări dificile ori de câte ori avea o nouă “sesiune” de probat haine și accesorii.

Cunoștințele de programare alături de inspirație, creativitate și fler l-au adus în faza de lansare a aplicației pentru iOS și Android care a devenit rapid un subiect viral.

 #9  Muhammad Hamza Shahzad - cel mai tânăr programator certificat din lume

muhammad.pngLa vârsta de 7 ani a reușit performanța de a fi recunoscut la nivel global ca cel mai târnăr programator. Considerat genial, Muhammad’ are toate șansele de a ocupa - încă de la această vârstă - un loc de muncă în domeniul IT. La orele de curs profesorii apelează la ajutorul și cunoștințele lui ori de câte ori au probleme legate de computere sau atunci când alți elevi le adresează întrebări ciudate, care îi pun în încurcătură. Întrebat ce își dorește să devină atunci când va fi mare, Muhammad’răspunde fără ezitare: ‘Bill Gates!’

#10  Ronit Singh - la 14 ani tech youtuber de succes

ronit.png"Oamenii din jurul meu m-au descurajat constant spunându-mi că sunt mult prea tânăr pentru a face asta!". Pasionat de tehnologie încă de când era foarte mic, Ronit Singh și-a urmat cu perseverență visul, îndreptându-se cu pași siguri spre succes. Astăzi numără peste 2 mii de subscriberi iar video-urile promovate de el pe YouTube înregistrează mii de vizualizări.

A început prin a urmări video-urile tech postate de alți youtuberi și și-a promis, de fiecare dată, că într-o zi va fi în rând cu ei. În 2015 și-a lansat propriul canal de YouTube și treptat oamenii s-au arătat fascinați de materialele lui.

New Call-to-action

 

Publicat de Tamara Grigore - profesor Junior Computer Academy & IT Scoala de Vara.

Tamara este o persoana activa, sinceră, empatică. Încrederea în sine, respectul față de colegi, prietenia, sunt câteva dintre valorile pe care le cultivă elevilor săi. Este pasionată de IT, iar experiența în acest domeniu a fost consolidată de către oportunitatea de a lucra în companii cu profil, din țară. De asemenea, este și doctor în științe, titlu obținut în cadrul Universității din București.

Abonează-te la știri

Joburile viitorului in IT

Descoperă cum poți să devii SUPEREROU IT!

Descarcă eBook-ul

Cum să îți începi cariera în IT

Cover_eBook-1.png

Află ce sfaturi au pentru tine 20 de specialiști în industrie

Descarcă eBook-ul

Cele mai citite