Ateliere de dezvoltare personală pentru copiii de la IT Școala de Vară

poza_step_it.jpg

La STEP IT Academy, în cadrul Școlii de vară, copii se relaxeaza activ. Nicio zi nu este la fel. Modulele diverse îi stimulează să comunice, să fie creativi, să își descopere înclinațiile și să le puna in aplicare.

Pasiunile celor mici își găsesc aici modalități de exprimare într-un cadru relaxant și modern, îndrumați de profesori specializați în predarea practică a materiilor incluse.

Cunoașterea de sine și descoperirea pasiunilor sunt două din obiectivele pe care le urmărim în IT Școala de Vară, alături de abilitățile practice pe care le acumulează în celelalte cursuri dedicate tehnologiei.

Pentru a afla mai multe despre cum se desfășoară aceste ateliere de dezvoltare personală, am stat de vorbă cu Tamara Grigore, teacher Junior Computer Academy, and IT Scoala de Vara.

Cât durează un atelier și cum le mențineți atenția?

TG : Având în vedere faptul că atelierul de dezvoltare personala durează patru ore pe zi, pentru fiecare oră din atelier am programat câte un exerciţiu pentru dezvoltarea personalităţii copiilor. Încerc să transform activităţile în jocuri pentru a le menţine atenţia copiilor.

Ce ateliere ați realizat, care a fost scopul lor și cum s-au descurcat copiii în realizarea sarcinilor?

TG : Primul exerciţiu pe care l-am făcut cu copiii este: „Numele meu”. Obiectivul acestui joc constă în stimularea imaginaţiei şi creativităţii în scriere. În acest fel, am urmărit facilitarea cunoaşterii de sine şi a celorlalţi.

Fiecare copil a fost îndemnat să îşi scrie prenumele său pe verticală, lăsând spaţiu între litere de unul sau două rânduri. Apoi cu fiecare literă să scrie cuvinte sau propoziţii care îi caracterizează. Astfel, am obţinut o descriere a fiecăruia dintre participanţi. În acest scop am folosit planşe, markere şi culori. A fost o activitate foarte interactivă, copiii s-au bucurat foarte mult.

O altă activitate, la fel de interesantă, pe care o desfăşurăm în cadrul acestui atelier este „Copacul fricii” şi „Copacul curajului”. Fiecare copil este îndemnat să identifice care sunt fricile sale cele mai mari şi împreună căutăm soluţii pentru a le depăşi. De asemenea, în cadrul acestui modul, încercăm să transmitem copiilor importanţa inteligenţei emoţionale pentru a reuşi să evite situaţiile dificile în viaţă.

IT_Scoala_de_vara3.jpg

Cum funcționează lucrul în echipă? Au existat exerciții care au necesitat această abilitate?

TG : În cadrul atelierului de dezvoltare personală, copiii au lucrat individual în prima parte, iar în a doua parte activităţile au presupus lucru în echipă. Astfel cu ajutorul elefănţelului Cici am identificat împreună care sunt cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le aibă „cel mai bun prieten” al fiecărui copil.

IT_Scoala_de_vara1.jpg

Ce au învățat studenții până în acest moment despre universul IT?

TG : Vârsta copiilor din grupele pe care le avem este de 9-13 ani. Scopul principal al activităţii: ”Tortul realizărilor personale”, desfăşurat în cadrul atelierului de dezvoltare personală, a fost de a identifica vârsta la care au început copiii să interacţioneze cu calculatorul, care sunt cele mai importante activităţi pe care le realizează cu ajutorul acestuia, ce aşteptări au pe viitor de la universul IT.

Copiii au conştientizat modul în care utilizează calculatorul, la ce vârstă au primit de la părinţi primul calculator, laptop sau tabletă, numărul de ore petrecut la calculator pe zi, influenţa jocurilor de calculator în exces asupra personalităţii acestora etc.

IT_scoala_de_vara2.jpg

Dacă sistemul de învățământ e încă orientat în mare parte spre acumularea cantitativă de informații, lăsând aproape în totalitate deoparte importanța cunoașterii de sine în rândul copiilor, la STEP IT Academy punem accent pe această latură privind dezvoltarea personală. De aceea, în cadrul IT Școala de Vară avem ateliere dedicate, care vin în completarea cunoștințelor IT pe care copiii le descoperă într-un mediu relaxant și distractiv.

Vrei să îi oferi copilului tău o vacanță de neuitat?

Înscrie-l în IT Școala de Vară!

Publicat de Tamara Grigore - profesor Junior Computer Academy & IT Scoala de Vara.

Tamara este o persoana activa, sinceră, empatică. Încrederea în sine, respectul față de colegi, prietenia, sunt câteva dintre valorile pe care le cultivă elevilor săi. Este pasionată de IT, iar experiența în acest domeniu a fost consolidată de către oportunitatea de a lucra în companii cu profil, din țară. De asemenea, este și doctor în științe, titlu obținut în cadrul Universității din București.

Abonează-te la știri

Joburile viitorului in IT

Descoperă cum poți să devii SUPEREROU IT!

Descarcă eBook-ul

Cum să îți începi cariera în IT

Cover_eBook-1.png

Află ce sfaturi au pentru tine 20 de specialiști în industrie

Descarcă eBook-ul

Cele mai citite