Ce oportunitati ii ofera copilului tau cunostintele IT dobandite la cursuri de informatica pentru copii?

banner-articol-jca.png

Pe vremea noastra, parintii economiseau bani grei pentru a aduce in casa un calculator si apareau primele “lupte” intre conexiunea la internet prin dial-up versus accesul la telefonul fix al familiei. Un parinte astazi, insa, constientizeaza din ce in ce mai acut nevoia de cursuri IT pentru copii. E lesne de inteles, asadar, ca lumea copilariei lor este cu mult diferita de a noastra. Acesta este un truism pe care il repetam constant, noi insine fiind fascinati de dinamica contextului in care traim si de forta cu care tehnologia reuseste sa ne suprinda la fiecare pas.

Si oricat de nostalgici am vrea sa fim, nu putem ignora un adevar evident: aceasta lume hiperdigitalizata si tehnologizata aduce pe cat de multe provocari pentru noi, ca parinti, pe atat de multe oportunitati pentru ei, copiii nostri.

In vreme ce multi dintre noi isi aduc cu nostalgie aminte de momentele cand ne strigam prietenii la geam si le imploram mamele sa ii lase la joaca in fata blocului, dinamica interactiunii dintre copiii noii generatii s-a schimbat simtitor fata de acele vremuri.

Mare parte din contributie a avut-o explozia tehnologica din ultimii 30 de ani si digitalizarea exponentiala a toturor aspectelor vietii. Nu este de mirare, asadar, ca limbajul pe care copiii nostri il inteleg cu usurinta poate pune in dificultate un adult mai putin familiarizat cu tehnologia. Mingea batuta in fata blocului a fost, gradual, inlocuita de calculator, tableta, telefon.

Iar acesta nu este un lucru rau, daca stim sa il gestionam. Copiii evolueaza, descopera noi limbaje si modalitati de interactiune, iar necesitatea ghidarii corecte in marea de biti a devenit o necesitate, nu doar un lux aptitudinal. Inscrierea celui mic la cursuri de calculatoare se transforma treptat intr-un proces de alfabetizare digitala, absolut necesara din coplesitor de multe puncte de vedere.

Click me


Care sunt ASTAZI sansele reale de dezvoltare ale copilului tau si de ce sunt importante cursurile de informatica pentru copii in dezvoltarea lor?

Pentru a intelege ce oportunitati ii ofera cunostintele IT copilului tau in viitor, este important sa aruncam o privire asupra beneficiilor directe generate de urmarea de cursuri de informatica pentru copii:

Invatand limbajele de programare, copilul tau ajunge sa “vorbeasca” o limba de circulatie internationala Limbajele de programare dizolva granitele geografice si sfideaza limitele educatiei conventionale. Bazele cunoasterii acestor limbaje se pun timpuriu si se valorifica an de an. Incurajand copilul sa opteze pentru cursuri de calculatoare optezi pentru o investitie sigura care ar trebui sa aiba mai degraba caracter obligatoriu decat optional, dat fiind contextul tehnologic si social in care ne aflam.

Indiferent de tara in care traim, cu totii ne raportam treptat la aceleasi lucruri: harti virtuale, televiziune prin internet, cumparaturi online, masini autonome, etc. Ceea sta in spatele acestor “minuni” tehnologice este inteligenta umana capabila sa duca lucrurile si mai departe, desprinsa de orice reper (de varsta, rasa, localizare geografica, etc) si manifestata printr-un limbaj unic, digitalizat.

Afirmarea si construirea unei cariere poate incepe in orice moment

Care este varsta optima pentru a putea vorbi de o cariera de succes? Odata ce copilul tau s-a familiarizat cu domeniul IT, el poate stabili momentul in care isi doreste sa faca un pas vizibil in prima linie si sa se afirme. Cu toate acestea, este important pentru parinti sa identifice sis a incurajeze predilectiile vocationale ale copilului. O simpla cautare generica pe Google – “cursuri calculatoare copii”, “cursuri IT copii”, “cursuri informatica copii” – poate da o avalansa de rezultate care contin denumiri cplet diferite.

Acest lucru se intampla pentru ca, in mod firesc, la inceput de drum, parintele abordeaza generic un domeniu pe care el insusi nu il priveste pe sectiuni, dar si-l doreste pentru viitorul comfortabil al copilului sau. Apoi, treptat, oceanul de informatie generica prinde contur si poate sa cuprinda valurile diferentiate ale IT-ului. Copilul va invata sa navigheze printre acestea, va descoperi propria chemare si se va simti, intr-un final, in largul lui aprofundand unul sau mai multe cursuri IT.

De la codare la YouTubing, de la robotica la grafica si printing 3D pana la antreprenoriat si arhitectura digitala - orice domeniu ii ofera o plaja generoasa de a se face remarcat prin cea mai sigura si valoroasa combinatie: inteligenta si cunoastere.

Modulele de cursuri de informatica ii dezvolta copilului gandirea computationala (computational thinking)

Indiferent de domeniul catre care se va orienta, cunostintele acumulate la cursurile de calculatoare ii vor ajuta pe copii implicit la nivelul de abordare si rezolvare a problemelor. Altfel spus, vor invata sa gandeasca solutiile ca un “software engineer” chiar daca nu vor fi unul.

La toate cursurile de informatica pentru copii, cei mici combina elemente de matematica, logica si algoritmi; vor fi capabili sa preia situatii complexe si sa le rezolve etapizat, sa le imparta in probleme mai mici pentru care vor gasi punctual solutii.

Urmand cursuri de calculatoare, copilul va avea in viitor acces la o oferta generoasa de joburi motivante

Te intrebi cum va arata harta locurilor de munca atunci cand copilul tau se va afla intr-un moment optim pentru angajare? Cele mai multe vesti bune vin tot din domeniul IT. Robotics Specialist, Tehnician 3D Print, Platform Developer, Web designer, Software applications developers, Computer systems analysts, etc - pentru urmatorii 10 ani specialistii estimeaza o crestere exponentiala a volumului si tipurilor de joburi care au la baza cunostinte temeinice de IT.

Tot acestia preconizeaza ca venitul anual pentru fiecare dintre aceste pozitii va fi in medie de 100,000$. Iti doresti o astfel de siguranta in viitorul copilului tau? Este momentul sa te interesezi de cursuri informatica pentru copii.

Click me

Publicat de Tamara Grigore - profesor Junior Computer Academy & IT Scoala de Vara.

Tamara este o persoana activa, sinceră, empatică. Încrederea în sine, respectul față de colegi, prietenia, sunt câteva dintre valorile pe care le cultivă elevilor săi. Este pasionată de IT, iar experiența în acest domeniu a fost consolidată de către oportunitatea de a lucra în companii cu profil, din țară. De asemenea, este și doctor în științe, titlu obținut în cadrul Universității din București.

Abonează-te la știri

Joburile viitorului in IT

Descoperă cum poți să devii SUPEREROU IT!

Descarcă eBook-ul

Cum să îți începi cariera în IT

Cover_eBook-1.png

Află ce sfaturi au pentru tine 20 de specialiști în industrie

Descarcă eBook-ul

Cele mai citite