Ce oportunități îi oferă cunoștințele IT copilului tău?

banner-articol-jca.png

Lumea copilăriei lor este cu mult diferită de a noastră. Acesta este un truism pe care îl repetăm constant, noi înșine fiind fascinați de dinamica contextului în care trăim, de digitalizare și de forța cu care tehnologia reușește să ne suprindă la fiecare pas. 
Și oricât de nostalgici am vrea să fim, nu putem ignora un adevăr evident: această lume hiperdigitalizată și tehnologizată aduce pe cât de multe provocări pentru noi, ca părinți, pe atât de multe oportunități pentru ei, copiii noștri.

Care sunt ASTĂZI șansele reale de dezvoltare ale copilului tău?

Pentru a înțelege ce oportunități îi oferă cunoștințele IT copilului tău în viitor, este important să aruncăm o privire asupra beneficiilor directe generate de deținerea acestora:

Învățând limbajele de programare ajunge să “vorbească” o limbă de circulație internațională

Limbajele de programare dizolvă granițele geografice și sfidează limitele educației convenționale. Bazele cunoașterii acestor limbaje se pun timpuriu și se valorifică an de an - sunt o investiție sigură care ar trebui să aibă mai degrabă caracter obligatoriu decât opțional.

Indiferent de țara în care trăim, cu toții ne raportăm treptat la aceleași lucruri: hărți virtuale, televiziune prin internet, cumpărături online, mașini autonome, etc. Ce stă în spatele acestor “minuni” tehnologice? Este inteligența umană capabilă să ducă lucrurile și mai departe, desprinsă de orice reper (de vârstă, rasă, localizare geografică, etc) și manifestată printr-un limbaj unic.

Afirmarea și construirea unei cariere poate începe în orice moment

Care este vârsta optimă pentru a putea vorbi de o carieră de succes? Odată ce copilul tău s-a familiarizat cu domeniul IT, el poate stabili momentul în care își dorește să facă un pas vizibil în prima linie și să se afirme.

De la codare la YouTubing, de la robotică la grafică și printing 3D, antreprenoriat și arhitectură digitală - orice domeniu îi oferă o plajă generoasă de a se face remarcat prin cea mai sigură și valoroasă combinație: inteligență și cunoaștere.

New Call-to-action

Îi dezvoltă gândirea computațională (computational thinking)

Ceea ce înseamnă că indiferent de domeniul către care se va orienta, cunoștințele acumulate îl vor ajuta implicit la nivelul de abordare și rezolvare a problemelor. Altfel spus, va gândit soluțiile ca un software engineer chiar dacă nu va fi unul.

Va combina elemente de matematică, logică și algoritmi, va fi capabil să preia situații complexe și să le rezolve etapizat, să le împartă în probleme mai mici pentru care va găsi punctual soluții.

În viitor va avea acces la o ofertă generoasă de joburi motivante

Te întrebi cum va arăta harta job-urilor atunci când copilul tău se va afla într-un moment optim pentru angajare? Cele mai multe vești bune vin tot din domeniul IT. Robotics Specialist, Tehnician 3D Print, Platform Developer, Software applications developers, Computer systems analysts, etc - pentru următorii 10 ani specialiștii estimează o creștere exponențială a volumului și tipurilor de joburi care au la baza cunoștințe temeinice de IT. Tot aceștia preconizează că venitul anual pentru fiecare dintre aceste poziții va fi în medie de 100,000$.

New Call-to-action

Publicat de Tamara Grigore - profesor Junior Computer Academy & IT Scoala de Vara.

Tamara este o persoana activa, sinceră, empatică. Încrederea în sine, respectul față de colegi, prietenia, sunt câteva dintre valorile pe care le cultivă elevilor săi. Este pasionată de IT, iar experiența în acest domeniu a fost consolidată de către oportunitatea de a lucra în companii cu profil, din țară. De asemenea, este și doctor în științe, titlu obținut în cadrul Universității din București.

Abonează-te la știri

Joburile viitorului in IT

Descoperă cum poți să devii SUPEREROU IT!

Descarcă eBook-ul

Cum să îți începi cariera în IT

Cover_eBook-1.png

Află ce sfaturi au pentru tine 20 de specialiști în industrie

Descarcă eBook-ul

Cele mai citite