Cursuri PHP - de ce să urmezi aceste cursuri

cursuri-php.jpg

Îți dorești să îți începi cariera în IT ca web developer și ai auzit că niște cursuri PHP te pot ajuta să îți faci mai repede intrarea în industrie? Înainte să iei decizii pripite, să irosești timp și bani, e bine să știi dacă un curs PHP este ceea ce ți se potrivește.

Cu siguranță, limbajul de programare PHP este cel mai ușor de folosit pentru începătorii în dezvoltarea de website-uri, însă te invităm să treci totul prin prisma propriilor cunoștințe, nevoi și aspirații.

Care sunt motivele pentru care merită să înveți PHP?

Dacă îți dorești să începi un curs PHP, probabil ai petrecut timp căutând argumente pro și contra acestui limbaj de programare sau păreri contradictorii cu privire la felul în care ar trebui să înveți PHP, și anume singur, urmărind tutoriale și alte resurse, sau împreună cu un profesionist în domeniu. E normal ca părerile să fie împărțite, dar noi îți dăm trei motive pe care ți le va spune orice programator.

Este ușor de învățat ca începător

PHP a fost conceput pentru a transforma web development-ul într-o activitate mai ușoară, iar mulți dintre cei care se află la început de drum în programare consideră că e extrem de ușor de învățat. Ca să înțelegi cât e de ușor de învățat PHP, mulți non-programatori au fost capabil de a hack-ui un cod PHP fără să înțeleagă pe deplin codul. Desigur, programatorii buni nu vor face niciodată copy-paste pentru un cod pe care nu-l înțeleg.

PHP e conceput pentru web

Limbaje de programare ca C și C++ își au meritele lor, dar au fost concepute înainte ca web și html să capete tot mai multă importanță. Alte limbaje ca Java au fost dezvoltate mai aproape de era web, dar au fost gândite mai degrabă ca limbaje generale, care rezolvă multe tipuri de probleme. În schimb, PHP a fost conceput în principal pentru a dezvolta rapid website-uri.

PHP este un software gratuit

PHP este un software open source lansat sub licența PHP. Deci, PHP poate fi folosit gratuit, poate fi copiat sau chiar modificat. Politica este în contrast cu limbajele de programare ale companiilor ca Microsoft. De cele mai multe ori un limbaj de programare are anexat un întreg software și alte tehnologii de care ai nevoie pentru a începe să codezi.

Ce trebuie să știi înainte să înveți PHP?

Învățarea unui nou limbaj de programare sau chiar a primului limbaj de programare poate fi uneori copleșitor. Probabil că nici nu știi cu ce să începi, pierdut printre atât de multe surse pe care le găsești online. Iată câteva lucruri pe care să le ai în minte înainte de a începe un curs PHP.

 • În primul rând, mulți îți vor spune că, pentru a începe să înveți PHP, e important să înțelegi bazele HTML. Le vei da dreptate, deoarece în practică vei trece de la PHP la HTML chiar în același document sau va trebui să lucrezi în PHP cu un document HTML.
 • Procesul de învățare al limbajului de programare PHP va fi accelerat dacă ai cunoștințe de programe ca Java, C, C++ sau C#. Îți va fi mult mai ușor să înveți altgoritmii PHP dacă ești familiarizat cu funcționalități ca arrays, loops și altele.
 • Dacă ai un background ca Web Designer și vrei să îți lărgești orizonturile cu Web Development prin a învăța platforme CMS ca WordPress, atunci PHP cu MySQL este o combinație câștigătoare.
 • Îți dorești să știi mai multe despre intefața cu utilizatorul pentru aplicațiile pe care îți dorești să le dezvolți? E util să ai cunoștințe de CSS și HTML. Le poți acumula în paralel cu lucrurile pe care le poți învăța în cadrul unor cursuri de PHP.
 • Un sfat pe care trebuie să-l aplici oricând e vorba de programarea PHP este să exersezi mai mult decât să privești tutoriale pentru că trebuie să înveți din propriile greșeli.

Ai gândirea logică dezvoltată? Îți va fi mult mai ușor să înveți PHP. Dar, chiar dacă nu stai bine la acest capitol, poți compensa exersând și urmărind mai multe tutoriale și vei reuși să folosești cu succes PHP pentru proiectele tale.

Care sunt sfaturile pentru începătorii în dezvoltarea cu PHP?

Când înveți un nou limbaj de programare e important să deprinzi de la început anumite obiceiuri care să îți facă munca mai ușoară. Iată câteva sfaturi pe care să le ai în vedere când începi să codezi în PHP.

Folosește cea mai recentă versiune de PHP

Te va surprinde cât de mulți oameni folosesc încă versiuni neactualizate de PHP. Verifică dacă providerul tău de hosting dorește să ofere suport pentru versiunea pe care vrei să o folosești.

Familiarizează-te cu manualul PHP

Mulți programatori preferă să învețe dintr-un ghid de tipul ”Învață singur” sau un sistem de tutoriale similar, iar unii nu s-au atins de manualul PHP în viața lor. E de preferat ca tu să-l parcurgi pentru că sigur vei găsi ceva ce a fost omis într-un ghid de învățare accelerată.

Activează opțiunea de raportare a erorilor

Te va salva de multe bătăi de cap dacă te asiguri de la început că îți este activată raportarea erorilor. Vei economisi timp atunci când ai de lucru cu un cod cu care nu ești familiarizat. De asemenea, asigură-te că îl dezactivezi înainte să lansezi proiectul, altfel riști să creezi acces în sistem userilor rău-voitori.

Obișnuiește-te să scrii cod curat

Da, scrie încă de la început cod PHP curat, folosește convenții în denumirea variabilelor deoarece, pe când vei fi terminat proiectul, vei uita denimirile obscure pe care le-ai dat în etapa dezvoltării codului. E util atât pe tine, cât și pentru alți programatori care se vor oferi să te ajute la nevoie.

Care sunt beneficiile de a face web development cu PHP?

Web-ul continuă să fie principala sursă de consum de conținut, de la activități legate de locul de muncă, la relaxare. Website-urile au devenit mai dinamice, iar PHP este un mod ușor de a dezvolta website-uri care reflectă statutul curent de engagement al userului. Totuși, de ce e PHP atât de popular ca limbaj de programare?

 • Comparativ cu alte limbaje de programare complexe, PHP e foarte curat, elocvent și organizat, ceea ce-l face apreciat de începători și profesioniști deopotrivă.
 • PHP oferă mai mult control asupra website-urilor în comparație cu orice alt limbaj. Dacă unele limbaje implică scripturi interminabile, PHP îți permite să realizezi același funcții cu doar câteva linii de cod. De asemea, fiind open source, îți permite să editezi orice și oricând, rapid și ușor.
 • Un alt beneficiu pentru programatorii începători este faptul că este 100% gratuit și nu e nevoie nici de software-uri scumpe sau de cumpărarea de licențe. PHP funcționează cu Apache, PostgreSQL și bazele de date MySQL.
 • Comunitatea creată în jurul acestui limbaj de programare înseamnă și acces la suport, o mulțime de referințe și îndrumări disponibile pe web. Aici poți găsi coduri, comenzi, funcții care pot fi rescrise și refolosite fără nici un cost. Pe scurt, nu e nevoie să reinventezi roata.

Dovadă a beneficiilor pe care PHP le oferă sunt și numărul mare de branduri cunoscute în lumea întreagă care au optat pentru dezvoltarea web cu acest limbaj de programare. E suficient să ne uităm în top 5 și să ne dăm seama că site-urile construite pe PHP au performanțe înalte și un număr mare de vizite în fiecare zi:

 • Yahoo
 • Facebook
 • Wikipedia
 • Flickr
 • WordPress

Cursurile PHP sunt un început bun dacă îți dorești să devii Web Developer, dar învățând doar acest limbaj abia începi să zgârii suprafața. Ca să devii un profesionist în domeniu, să dezvolți proiecte complexe care să îți aducă venituri pe măsură, e important să acumulezi toate informațiile care te ajută să devii unul dintre specialiștii vânați de companiile la care alții doar visează. Toate acestea pot deveni realitate dacă urmezi nu doar un curs PHP, ci un program de studiu comple și cu adevărat util pentru dezvoltarea ta profesională

Înscrie-te acum la cursurile de Web Development & Design

Publicat de Tatiana Mîndrilă

Managing Director STEP IT Academy
Tatiana se implică în proiecte noi cu pasiune, de la primele idei până la implementarea și îmbunătățirea lor. A absolvit Hotel Institute Montreux din Elveția, unde spune că a învățat cea mai importantă lecție din cariera ei: ”Clientul are întotdeauna dreptate.”

Abonează-te la știri

Joburile viitorului in IT

Descoperă cum poți să devii SUPEREROU IT!

Descarcă eBook-ul

Cum să îți începi cariera în IT

Cover_eBook-1.png

Află ce sfaturi au pentru tine 20 de specialiști în industrie

Descarcă eBook-ul

Cele mai citite