[SNEAK PEEK Școala de vară Junior IT Fun Factory, edițiile 3 și 4] Cum s-au distrat junior-studenții învățând lucruri cu totul noi din domeniul IT

funfactory-header-image.png

Vara trece repede la Step IT. Nici nu știm cum a zburat timpul și iată-ne ajunși la finalul a încă două sesiuni de școală de vară Junior Fun Factory.
Ne-ar plăcea să vă povestim tot ce s-a întâmplat aici - dar acest lucru ar presupune mult timp și multe rânduri scrise, cu atât mai mult cu cât fiecare detaliu își joacă atât de bine rolul lui în povestire.

Totuși, pe scurt spus, micii noștri studenți s-au bucurat de o paletă largă de emoții și trări, trecând, rând pe rând, de la curiozitatea care a dat naștere la o ploaie de întrebări, la entuziasmul molipsitor de a-și expune părerile sau a-și prezenta rezultatele și proiectele.

funfactory-1.png funfactory-3.png funfactory-5.png funfactory-2.png funfactory-4.png funfactory-6.png

Nu a fost liniște și copiii nu au stat cuminți, fiecare în banca lui, ca să asculte ceea ce li se predă. 

Dimpotrivă. S-au supus fără prea mult efort celei mai importante reguli din școala noastră: fii dinamic, fii activ, nu lăsa nicio curiozitate pentru mai târziu! Au înțeles, alături de noi, că “foamea de cunoaștere” potolită la timp naște inteligența veritabilă dar și o nouă poftă de a afla mai mult. 

Game Design
Am dus împreună jocul la un nou nivel: acel nivel care îi lasă pe studenții Junior Computer Academy să se simtă în continuare copii în timp ce învață lucruri noi, fascinante și, mai ales, utile pentru un viitor în IT. Am pornit de la bazele programării și am ajuns treptat la ceea ce au așteptat cu atât de multă însuflețire: crearea propriului joc funcțional.

funfactory-8.png funfactory-7.png funfactory-9.png


Robotică
Facinația pentru roboți abia la Junior IT Fun Factory a început să se manifeste cu adevărat. Aici copiii au descoperit lumea captivantă a roboticii și ce stă în spatele funcționării roboților. Așa cum ne așteptam, entuziasmul lor a fost la cote maxime atunci le-am lansat o provocare, deloc simplă: să construiască și programeze propriului robot LEGO Mindstorms.

funfactory-10.png funfactory-11.png funfactory-6-1.png


WordPress
Proiecte creative, hobby-uri transformate în proiecte online. Aceasta a fost premisa de la care am plecat, și implicarea studenților noștri ne-a dovedit că nu greșim. Copiii au învățat să creeze un site funcțional în WordPress, să aplice concepte UI/UX și să promoveze propriul site. La final și-au prezentat cu mândrie rezultatele proiectelor realizate chiar de ei.

funfactory-16.png funfactory-15.png funfactory-14.png


Web Programming: HTML/CSS/JavaScript
Primii pași spre cele mai utilizate limbaje de programare au fost făcuți de studenții școlii de vară Step IT Fun Factory cu multă încredere. Au socializat, au învățat ce înseamnă lucrul în echipă în domeniul IT și au folosit informațiile proaspăt asimilate pentru a-și crea propriile pagini web. 

funfactory-17.png funfactory-19-1.png funfactory-18-3.png


3D Modeling
Creativitate și 3D? Aceasta este, cu siguranță combinația ideală pentru noua generație. Cu ajutorul tehnologiei ce stă la baza printării 3D, copiii au învățat concepte de bază pentru un domeniu care va da formă viitorului. 

funfactory-13-1.png funfactory-12-1.png funfactory-20.png

New Call-to-action

 

Publicat de Tamara Grigore - profesor Junior Computer Academy & IT Scoala de Vara.

Tamara este o persoana activa, sinceră, empatică. Încrederea în sine, respectul față de colegi, prietenia, sunt câteva dintre valorile pe care le cultivă elevilor săi. Este pasionată de IT, iar experiența în acest domeniu a fost consolidată de către oportunitatea de a lucra în companii cu profil, din țară. De asemenea, este și doctor în științe, titlu obținut în cadrul Universității din București.

Abonează-te la știri

Joburile viitorului in IT

Descoperă cum poți să devii SUPEREROU IT!

Descarcă eBook-ul

Cum să îți începi cariera în IT

Cover_eBook-1.png

Află ce sfaturi au pentru tine 20 de specialiști în industrie

Descarcă eBook-ul

Cele mai citite